NAV számlázó rendszer bejelentés

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a 23/2014 (VI.30.) NGM rendelet szerint, 2014.október 1-től az adóalany köteles az általa használt, illetve a 2014.október 1 után használatból kivont számlázó szoftvert vagy online számlázó szoftvert az adóhatósághoz egy erre a célra rendszeresített nyomtatványon bejelenteni.

A bejelentési határidő a 2014. október 1. előtt beszerzett és használatba vett számlázó programok esetén 2014. november 15.

A 2014. október 1-je utáni számlázó program beszerzésről és használatba vételéről valamint számlázó program használatból történő kivonásáról 30 napon belül kell adatot szolgáltatni. A NAV megjelentette a weboldalán a nyomtatvány tervezetét egy tájékoztatóval együtt, mely szerint a 'SZAMLAZO' adatlap internetes kitöltő-ellenőrző programja és a hozzá tartozó kitöltési útmutató 2014. október 1-jétől lesz letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról. A SZAMLAZO nyomtatvány elektronikus úton az ügyfélkapun keresztül, illetőleg papír alapon nyújtható be 2014. október 1-jétől az állami adóhatóságnak.

A dokumentumok az alábbi linken érhetők el:

letöltés

Az E-számla.hu online számlázó programot használó ügyfeleink esetében a bejelentendő adatok:

  • Program neve: E-számla.hu online számlázó
  • Program fejlesztője: AppSol Zrt.
  • Értékesítő/rendelkezésre bocsátó neve: AppSol Zrt.
  • Azonosítója: E-számla.hu online számlázó
  • Adószáma: 23597389-2-41

 

CIB